Én energimærkning. Mange fordele.
Formål
Energimærkningen af varmeanlæg er baseret på et EU-direktiv med det formål at give et bedre sammenligningsgrundlag og hjælp ved køb af produkter. Beregningsmetoderne er ensartede, standardiserede og givet af EU-kommission. Dette hjælper forbrugeren ved køb af et varmeanlæg.
Anvendelse
Vejledning og kategorisering er vigtigt. Derfor er energimærkningerne ved angivelse af energieffektivitet baseret på bestemte standarder. Men energieffektiviteten og varmeforbruget for et anlæg afhænger af forskellige faktorer hos den enkelte forbruger: Hvor varmt skal der være i boligen? Hvor meget varmt vand er der behov for? Er der gulvvarme i boligen? Derfor bør man ikke alene beslutte sig for et bestemt anlæg på baggrund af energimærkningen.
Energimærkning (produktlabel)
Alle varmeanlæg er forsynet med en såkaldt produktlabel. Denne angiver energieffektiviteten ved rumopvarmning og eventuelt også ved opvarmning af brugsvand. For nogle anlæg angives også flere andre værdier som f.eks. støjniveau.
Mærkning for komplet anlæg
Denne mærkning fortæller mere end produktlablen. Her angives energieffektiviteten for et komplet varmeanlæg som f.eks. et varmeanlæg med styring og Varmtvandsbeholder . Også ekstra tilsluttede enheder som solfangere regnes med.
Energimærke
Energimærke Den enkle forklaring.
Der findes forskellige produktlabels til de forskellige produkttyper: For eksempel får varmtvandsbeholderen på en kedel med integreret Varmtvandsbeholder også en energimærkning, og på splitvarmepumper måles også støjen.